ΜΑΚΡΥ-ΜΟΧΙΤΟ ή ΜΟΧΙΤΑΚΙ
Είναι το κοκτέιλ που γεννήθηκε το 2010, στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης στην Κρήτη.
Βασικό του συστατικό είναι η γνήσια Κρητική Ρακή, κατά προτίμηση οργανικής προέλευσης.
Το κοκτέιλ είναι αντίγραφο του Κουβανέζικου Μοχίτο, με την διαφορά ότι, αντί για ρούμι χρησιμοποιούμε καλή Κρητική Ρακή ή Τσικουδιά.
Ονομάστηκε Μακρύ-Μοχίτο, γιατί πρωτοεμφανίστηκε και σερβιρίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μακρύ-Γιαλό της Κρήτης. Οι Κρητικοί φανατικοί πότες, του πολύ δροσιστικού αυτού ποτού, το αποκαλούνε καί Μοχιτάκι.
Οι οικονομολόγοι της περιοχής, υποστηρίζουν οτι, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ώς ένα εκατομμύριο Ευρώ ετησίως, μόνο πάνω στην Κρήτη, με την διάδοση και την επικράτηση του Μακρύ-Μοχίτο ως του επίσημου Κοκτέιλ σε όλα τα παραθεριστικά θέρετρα του Νησιού.
Προτρέπουμε τον κάθε ενήλικα κάτοικο ή επισκέπτη αυτού του Νησιού να δοκιμάσει αυτή την πολύ δροσιστική και απολαυστική παραλλαγή του Κρητικού Μοχίτο. Και ευελπιστούμε το Μακρύ-Μοχίτο να γίνει το πιο δημοφιλές κοκτέιλ του Καλοκαιριού του 2011.
Βασικό του συστατικό είναι η γνήσια Κρητική Ρακή, κατά προτίμηση οργανικής προέλευσης.
Το κοκτέιλ είναι αντίγραφο του Κουβανέζικου Μοχίτο, με την διαφορά ότι, αντί για ρούμι χρησιμοποιούμε καλή Κρητική Ρακή ή Τσικουδιά.
Ονομάστηκε Μακρύ-Μοχίτο, γιατί πρωτοεμφανίστηκε και σερβιρίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μακρύ-Γιαλό της Κρήτης. Οι Κρητικοί φανατικοί πότες, του πολύ δροσιστικού αυτού ποτού, το αποκαλούνε καί Μοχιτάκι.
Οι οικονομολόγοι της περιοχής, υποστηρίζουν οτι, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ώς ένα εκατομμύριο Ευρώ ετησίως, μόνο πάνω στην Κρήτη, με την διάδοση και την επικράτηση του Μακρύ-Μοχίτο ως του επίσημου Κοκτέιλ σε όλα τα παραθεριστικά θέρετρα του Νησιού.
Προτρέπουμε τον κάθε ενήλικα κάτοικο ή επισκέπτη αυτού του Νησιού να δοκιμάσει αυτή την πολύ δροσιστική και απολαυστική παραλλαγή του Κρητικού Μοχίτο. Και ευελπιστούμε το Μακρύ-Μοχίτο να γίνει το πιο δημοφιλές κοκτέιλ του Καλοκαιριού του 2011.
No comments:
Post a Comment