Makry-Gialos: A very Special and Friendly place for Beach-Relaxing holidays in the bigest Greek island of CRETE and the sunniest part (the SEastern).

HOME - BOOKING ON LINE / LIST- PHOTOS - - TRAVELERS REVIEWS - FORUM -FESTIVALS - WALKS - LOCAL PHONE BOOK - CONTACT .WEATHER

Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ "ΜΑΚΡΥ-ΓΙΑΛΟΥ", ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ.


O Καλλικράτης ήλθε να ενώσει και ο Καρχιμάκης να χωρίσει ότι ήταν ενωμένο εδώ και δεκαετίες.
Να μοιράσει τα αμπελοχώραφα του πατέρα του.
Είναι πέρα από κάθε φαντασία η διχοτόμηση ενός τόσο μικρού χωριού.
Αναφέρομαι στο τουριστικό παραλιακό θέρετρο που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό με ένα όνομα "Μακρύ-Γιαλός" "Makry-Gialos" και αριθμεί περίπου 1.300 μόνιμους κατοίκους, δύο μεγάλα ξενοδοχεία και δεκάδες μικρότερες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων (περίπου συνολικά 4.000 κλίνες) και άλλων επιχειρήσεων.
Το οποίο χωριό δεν υφίσταται σε κανένα κατάλογο ή χάρτη του επίσημου Ελληνικού κράτους. Έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 40 χρόνια από



κατοίκους των γύρω ορεινών κοινοτήτων.
Ένα χωριό που έχει κτισθεί κατά μήκος της ομώνυμης παραλίας, έχει δε κατοικηθεί ανάμικτα κυρίως με πρώην κατοίκους του Αγίου Στεφάνου και των Πεύκων (που τώρα διχοτομούνται) και έχει αναπτυχθεί ενωμένο με κύρια ασχολία των κατοίκων του τον τουρισμό
και την γεωργία.
Με ένα Νηπιαγωγείο, ένα Δημοτικό Σχολείο, ένα Γυμνάσιο, ένα Λύκειο, μία ενορία, ένα παπά, ένα αγροτικό γιατρό, κοινό επαγγελματικό σύλλογο, κοινό σύλλογο ξενοδόχων, κοινό σύλλογο Αλιέων, κοινά Δημοτικά δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης κλπ.
Μέ έτοιμο προς εφαρμογή το νέο σχεδιο πόλης, με έτοιμη μελέτη για βιολογικό αποβλήτων, και λοιπές μελέτες για φράγμα Λιθινών Ιατρεία, κλπ.
Αυτόν τον πληθυσμό που δεσμοί αίματος ενώνουν ( καθόσον όλοι είναι συγγενείς). Που κάθε χρόνο μαζί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και μαζί λένε το "Χριστός Ανέστη", η φύση και οι κοινές αγωνίες   ενώνουν
για δεκαετίες, ήλθαν οι ανεγκέφαλοι κομματάρχες και άλλοι παρατρεχάμενοι της Σητείας να τον διχοτομήσουν, ακολουθώντας το δόγμα "διαίρει και βασίλευε", με μόνο όφελος τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Όσο για τα μικρά ορεινά χωριά, που αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα,
 του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού,   τα περισσότερα σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από τους  κατοίκους τους και τα  εγκαταλελειμμένα  σπίτια τους είναι ιδιοκτησίες αλλοδαπών Ευρωπαίων, πού ενώ τα έχουν αγοράσει και δεν έχουν εκλογικά δικαιώματα. Φαίνονται όμως στα χαρτιά ότι κατοικούνται, γιατί  εκεί βρίσκονται ακόμη μόνο οι εκλογικοί κατάλογοι των παλιών κατοίκων τους, που  τώρα έχουν μετοικίσει σε νέα χωριά, όπως αυτό του Μακρύ-Γιαλού, που τώρα διχοτομείται.
 Αυτά είναι άγνωστα στο Ελληνικό κράτος που ζει στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας. Προβλήματα που θα έπρεπε ο νέος  Νόμος της Αυτοδιοίκησης να είχε επιλύσει, παραμένουν και δημιουργούν κι άλλα.

Το έγγραφο με το διάταγμα (που εν μέσω του 10ημερου της ακυβερνησίας κατόρθωσαν οι Σητειακοί κομματάρχες του ΠαΣοΚ να προωθήσουν υπογείως προς υπογραφή χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, χωρίς κανένα  Δημοψήφισμα), στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει να ακυρωθεί.
Όσα αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο είναι ψευδή, επινοήσεις αυτών που μοίρασαν τον πρώην Δήμο του Μακρύ Γιαλού σαν προίκα στους κομματάρχες φίλους τους Δημάρχους της Ιεράπετρας και της Σητείας, χωρίς ποτέ να γίνει κανένα νόμιμο δημοψήφισμα.
Οι αεριτζήδες πολιτικοί της Σητείας, ενώ έχουν χρέος να παραμερίζουν τις διάφορες εγωιστικές απαιτήσεις των τοπικών κομματαρχών, αυτοί σπέρνουν διχόνοιες, γίνονται πρωτεργάτες της διχοτόμησης και του κατακερματισμού του καθιερωμένου εδώ και δεκαετίες δημοφιλούς τουριστικού παραθεριστικού χωριού
.
Η διχοτόμηση θα επιφέρει αναστάτωση, έχθρες, διχόνοιες και τεράστια έξοδα στο κράτος και στους Δημότες αυτού του χωριού. Θα πρέπει να μοιρασθούν οι πηγές νερού, τα δίκτυα και τα άλλα δημόσια κτήρια (σχολεία, ιατρεία κλπ.). Θα αναγκάσει επίσης πολλούς Δημότες μας να κάνουν μεταδημότευση, χωρίς να το επιθυμούν ή να το έχουν επιλέξει.
Και σε τελική ανάλυση το που θα ανήκει ο Μακρύ-Γιαλός είναι θέμα που αφορά τους μόνιμους κατοίκους του, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν με ενιαίο νόμιμο Δημοψήφισμα μόνοι τους, και όχι από τους κομματάρχες και τους άλλους παρατρεχάμενους της Σητείας.
Είναι έγκλημα των Πολιτικών, πέρα από κάθε φαντασία,  ο διαμελισμός αυτού τού ζωντανού και ταχέως αναπτυσσόμενου χωριού, μόνο και μόνο επειδή κάποιων οι παππούδες κατάγονται από διαφορετικές κοινότητες (πρώην).
Ντροπή σε όσους εργάσθηκαν για τον διαμελισμό του χωριού μας.
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ-ΓΙΑΛΟΥ
(εν μέσω οικονομικής κρίσης και τόσων άλλων προβλημάτων)
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΕΝΩΜΈΝΟΣ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ,
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ.
Όσοι το αγνοούν αυτό, δεν θέλουν το κοινό συμφέρον, αλλά το ατομικό τους.
Αυτοί οι πολιτικοί μας, μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς. Πως θα προβληθεί το χωριό μας στο μέλλον στις τουριστικές αγορές ; Ως Μακρύ-Γιαλός Ιεράπετρας ή ως Μακρύ-Γιαλός Σητείας;
Για τα παραπάνω καταγγέλλω όλους τους Πολιτικούς και λοιπούς κομματάρχες της περιοχής, ως ανίκανους, ανεγκέφαλους, πολιτικούς αλήτες, δημόσιους κινδύνους.
Ως δολοφόνους του μέλλοντος των παιδιών μας και του τόπου μας.
Ως η πηγή της διαφθοράς και της αυθαιρεσίας του Ελληνικού κράτους.
ΝΤΡΟΠΗΣ  ΤΟΥΣ αν έχουν φιλότιμο.
ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ
Το έγγραφο της ντροπής

1 comment:

Anonymous said...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ-ΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ!ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ!