Makry-Gialos: A very Special and Friendly place for Beach-Relaxing holidays in the bigest Greek island of CRETE and the sunniest part (the SEastern).

HOME - BOOKING ON LINE / LIST- PHOTOS - - TRAVELERS REVIEWS - FORUM -FESTIVALS - WALKS - LOCAL PHONE BOOK - CONTACT .WEATHER

Οι διακοπές πλέον γίνονται με online κρατήσεις.

Αλλάζουν τα δεδομένα στον τουρισμό οι on line κρατήσεις
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κλείνουν τα πακέτα των διακοπών τους, εισιτήρια και ξενοδοχεία μέσω του διαδικτύου.

Πέρσι το ποσοστό των online κρατήσεων αυξήθηκε στη Γερμανία κατά 22%, αναφέρεται σε σχετική έρευνα του ινστιτούτου GfK που εδρεύει στη Νυρεμβέργη. Περίπου το... 37% των Γερμανών έκανε την περασμένη χρονιά χρήση του διαδικτύου προκειμένου να κλείσει πακέτο διακοπών ή τουλάχιστον μέρος του. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου για κρατήσεις στις ηλικίες 50 - 60 χρονών. Μάλιστα για ταξίδια στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία το ποσοστό των online κρατήσεων υπερβαίνει το 50%, επισημαίνει η εκπρόσωπος του GfK, Ντέρτε Νόρντμπεκ και εξηγεί: «Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κατ' αρχήν στο γεγονός ότι η χρήση του διαδικτύου έχει επεκταθεί πλέον σε πολλές ηλικιακές ομάδες. Οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει στις αγορές μέσω του ίντερνετ, ξεκινώντας από τα βιβλία που παραγγέλνουν, μέχρι τα ταξίδια τους».
Η αύξηση του ποσοστού των online κρατήσεων στη Γερμανία εκπλήσσει. Κι αυτό γιατί οι Γερμανοί καταναλωτές διακρίνονται για την έμφαση που δίνουν στην ασφάλεια των συναλλαγών τους. Θέλουν την εγγύηση ότι το πακέτο διακοπών που έκλεισαν ανταποκρίνεται σε αυτό που θα βρουν. Και την εγγύηση αυτή προσέφεραν μέχρι τώρα μόνο τα ταξιδιωτικά γραφεία. «Τα ταξιδιωτικά πόρταλ στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον ανώνυμα. Μπορεί κανείς να έλθει σε επικοινωνία μαζί τους και να εκφράσει το παράπονό του ή να διεκδικήσει αποζημίωση. Όμως πράγματι, όταν πρόκειται για ακριβά τουριστικά πακέτα, διακοπές πολυτελείας ή κρουαζιέρες οι περισσότεροι απευθύνονται στα ταξιδιωτικά γραφεία», εξηγεί η Ντέρτε Νόρντμπεκ.

Επίσης σε διεθνές επίπεδο σημειώνεται αύξηση των online κρατήσεων. Στη Βρετανία μάλιστα τα ταξιδιωτικά γραφεία κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίθετα το διαδίκτυο σημείωσε αύξηση κατά 8%. Στην Ολλανδία, ο τζίρος των τουριστικών γραφείων καταγράφει φέτος μείωση κατά 13%, ενώ σε σταθερό επίπεδο παραμένουν οι online κρατήσεις.


Πηγή: www.kerdos.gr

No comments: